zatrzymanie miesiaczki po 40

site
Rada Pustelnika

Temat: Dziwne cykle + brak miesiączki.
Po pierwsze, to jeśli zapisano Ci (basiaczek_21) tabletki antykoncepcyjne to dziwne, że lekarz nie wyjaśnił Ci, jak je brać. Zazwyczaj zaczyna je się brać od pierwszego dnia miesiączki przez 21 dni ... Po drugie do autorki postu początkowego- jeśli zawsze miałaś cykle co 36 dni, to są to dla Ciebie cykle regularne a nie dziwne. Poza tym nagłe zatrzymanie cyklu może być spowodowane ... miał 30 dni (raz w życiu taki krótki miałam) a najdłuższy ponad 100 dni... Średnio co 40-60 dni były ;-/ Kilka lat temu zdiagnozowano u mnie PCO (zespół policystycznych jajników), ale...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,96487426,96487426,Dziwne_cykle_brak_miesiaczki_.html



Temat: interpretacja testu
to ja się przyłączę do czekania. W ciąży nie jestem (raczej), robiłam badanie Beta HCG i wynik wyszedł 1,1 co świadczy, że w ciąży nie jestem. Dzisiaj już 40 dzien od poprzedniej miesiączki. Jakie moga być przyczyny zatrzymania się miesiączki (oczywiście oprócz ciąży)? Pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,67211068,67211068,interpretacja_testu.html


Temat: boje sie ze znow jestem w ciazy
a czesto dopiero tydzień lub dwa po jej zatrzymaniu. A do autorki postu - nie każde współzycie prowadzi do ciąży. Nawet w najbardziej sprzyjających warunkach "ryzyko" jest ok 40% (szacunki są...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,20823,60874659,60874659,boje_sie_ze_znow_jestem_w_ciazy.html


Temat: Przyczyny poronienia
... było zatrzymanie miesiączki i bardzo delikatny ból piersi, które potem przestały boleć całkowicie. żadnych mdłości, złego samopoczucia, nic. O czym to może świadczyć? O zaburzeniach hormonalnych, czy też o słabej ciąży?...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,11916,67700654,67700654,Przyczyny_poronienia.html


Temat: musiałby się chyba zdarzyć cud...długie
w ciąży to czemu nie mam okresu. To już 40 któryś dzień, już nawet nie wiem, niegy tak nie miałam, nawet nie sądziłam, że coś takiego może mi się przydarzyć...czekam na...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,23386194,23386194,musialby_sie_chyba_zdarzyc_cud_dlugie.html


Temat: Czy po depo-provera,miesiaczka zanika odrazu???
chodzi o dodadtkowe zabespieczenie to przeciez nie problem,gorzej jednak z ta miesiaczka a depo-provere mysle wziasc ze wzgledu na cene-40 zl raz na 3 miesiace,i ze nie trzeba pamietac o tabletkach...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15080,17651880,17651880,Czy_po_depo_provera_miesiaczka_zanika_odrazu_.html


Temat: zastrzyk anty
wyszła mi Atropia-czyli zanik - podobno takie wyniki mają panie w podeszłym wieku. No i jeszcze jedno zero libido, ból i suchość podczas stosunku. Koszt zastrzyku o ile pamiętam to 40...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15080,49641965,49641965,zastrzyk_anty.html


Temat: in vitro po40
Okres reprodukcyjny jest pojęciem szerokim i dotyczy każdego wieku biologicznego pacjentki, w którym dochodzi do uwolnienia komórki jajowej zdolnej do zapłodnienia. Większość regularnie miesiączkujących kobiet pomiędzy 40-55 rokiem życia ma owulację. Dla kobiet znajdujących się pomiędzy 40 a 44 rokiem życia ryzyko ciąży wynosi 10-20 % oraz 2-3 % dla kobiet w wieku 45-49 lat i, jeżeli pacjentka miesiączkuje regularnie, nie spada do zera nawet po 50 roku życia. Owulacja może mieć miejsce (sporadycznie) nawet po roku od zatrzymania miesiączki i taka szansa wynosi nawet na 10%. Co do technik rozrodu wspomaganego medycznie....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,1121,87141570,87141570,in_vitro_po40.html


Temat: Ile czasu leczy się cykle bezowulacyjne?
Ja u siebie również podejrzewam cykle bezowulacyjne. Brak śluzu płodnego, brak skoku temperatury, cykle prawie 40-dniowe, aż do zatrzymania i sztucznego wywoływania miesiączki. Dlatego mam pytanie - jakie badania powinnam wykonać,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,3987439,3987439,Ile_czasu_leczy_sie_cykle_bezowulacyjne_.html


Temat: Pierwsze objawy ciąży
Czy mogę mieć nadzieję?? Dziś mija 40 dzien cyklu a @ ani widu ani słychu. Cierpię na PCOS i w zeszłym roku miałam baardzo długie cykle nawet 60 dniowe ale z ... krecha! Nie mam żadnych ewidentnych objawów ciąży ale moja matka też nie miała żadnych oprócz zatrzymania miesiączki. Chwilami "tli" się w podbrzszu jakby na @ ..ach juz sama nie wiem, ciągle...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,22576461,22576461,Pierwsze_objawy_ciazy.html


Temat: BARDZO WAŻNE
hmm... oczywiście życzę ci ciaży... ja w 40 dniu bez @ poszłam na betę i wyszła za niska.. no i poszłam do gina myśląc,że przyplątało mi się zapalenie jajników lub przydatków. No i niestety nadal się nic nie wyjaśniło. Co prawda z jajnikami i przydatkami wszystko w porządku ale nie wiadomo co jest przyczyną zatrzymania miesiączki...biorę więc luteinę i czekam...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,586,71509033,71509033,BARDZO_WAZNE.html


Temat: 63 dz.cyklu, kto ma zlecić badania?
zanetka23 napisała: > Witam, > Prosze o poradę co mam począć. 8 miesięcy temu odstawilam pigulki microgynon > i ostatnie cykle byly okolo 40 dniowe, a obecny trwa juz 63 dzien ... tego celu musze > wywolac miesiączkę! > Bylam u mojej ginekolog i nie zgodzila sie na wywolanie okresu dopoki mnie > ponownie nie zbada -wizytę mam dopiero za tydzień! Jednak od ... coś nie tak z hormonami. JA miałam taką samą sytuację - nieregularne, długie cykle, w końcu zatrzymanie. Po 60 dniach dostalam zastrzyki z progesteronu i od tamtej pory mam cykle w...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,4620232,4620232,63_dz_cyklu_kto_ma_zlecic_badania_.html


Temat: zdiagnozowane hashimoto , dziwny wynik badań???
istnieje możliwośc, żeby zatrzymanie miesiączki nastąpiło z powodu hashimoto... ze to hashii powoduje takie objawy jak PCO?? jeśli chodzi o inne dolegliwości to uczucie zmęczenia, senność, huśtawka nastrojów( to jest straszne), ... czy to dobry pomysł). To wyniki moich badań w ciągu 3 lat 2006 Anty TPO 191,5 ( 0-34) TSH 1,70 (0,27-4,2) FT4 86.40% [wynik 20.64, norma (12 - 22)] FT3 52.28%...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,100036461,100036461,zdiagnozowane_hashimoto_dziwny_wynik_badan_.html


Temat: Dwie gube krechy!! do gina kiedy pierwszy raz?
Gratuluję Wybierz się najwcześniej w końcu 5. tygodnia, czyli w jakieś 40 dni od zatrzymania miesiączki. Wcześniej nie ma sensu,a w okolicach 6. tygodnia usłyszysz już bicie serduszka.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,586,59729183,59729183,Dwie_gube_krechy_do_gina_kiedy_pierwszy_raz_.html


Temat: objawy ciazy
na zagrożenie ciąży. Przyznam, ze to wzbudziło mój niepokój. Stosuje antykoncepcję hormonalną więc prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest bardzo male. Ale gdyby tak sie stało???? Jeżeli miesiączka występuje terminowo, to dla ... i pozdrawiam. • Re: adres: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl monika.antepowicz@poczta.gazeta.pl 19-07-2001, 23:40:56 odpowiedz na list odpowiedz cytując Jeśli przyjmuje Pani pigułke regularnie, to praktycznie nie ma mozliwości ciązy. Pierwszym objawem ciazy jest zatrzymanie miesiączki, ale jezeli mimo wszystko dochodzi w rterminie miesiaczki do krwawienia, to rózni się ono od prawidłowej miesiączki (jest skapsza lub krótsza0 Cytologia nie wykrywa ciąży, aale badanie ginekologiczne moze wykazać ciąze około 6 tygodni (tydzień- dwa zatrzymania miewsiaczki) Wcześniej ciażę wykrywa domowy test ciążowy (około 8-10 dni od zapłodnienia, a więc przed spodziewaną miesiaczką.MA • Re: adres: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl monika.antepowicz@poczta.gazeta.pl 19-07-2001, 23:44:56 odpowiedz...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,205492,205492,objawy_ciazy.html


Temat: gdybym byla tylko troche głupsza ....
... u kobiet następuje zatrzymanie miesiączki. nasilająca się z czasem coraz większa drażliwość chorego. chłodne i powierzchowne relacje z innymi ludźmi. nadmierne odchudzanie lub ćwiczenie. zmuszanie się do wymiotów po posiłku. stosowanie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,36464,40441811,40441811,gdybym_byla_tylko_troche_glupsza_.html


Temat: jestem zakręcona przez hashi i nie tylko
mogą być od tarczycy no i dał skierownie na powtórzenie badań i przeciwciała.W styczniu badania tsh 27,6/ max 4,0/ ft3-1,89 /norma 1,5-4,1 / ft4 0,53/norma 0,8-1,9/ przeciw ATG>300000 /max 40/ kilka razy liczyłam te zera na pewno tak jest,ATPO 6567 /max35/. Trafiłam do endo-tyreologa diagnoza- witamy w klubie hashi ,sama już się naczytałam więc żadnej niespodzianki.Ale zaczęła się nie kończąca się miesiączka nr2,idę do gino innego ,już nie nie chcę się operować dostaję na zatrzymanie tabletki rigevidon,zatrzymała się prawie na dwa miesiące,branie letroxu przez 1m-c wynik tsh4,97/max4.0/ znowu następny miesiąc wynik 10,2/max4/i zaczyna...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,41115272,41115272,jestem_zakrecona_przez_hashi_i_nie_tylko.html



All right reserved.
©